Diverse mouwemblemen uit de hele wereld.
 
 

Mijn emblemen verzameling.

Mijn naam is Maurice Quist en ben als instructeur werkzaam bij RelyOn Nutec Fire Academy op de Maasvlakte in Rotterdam. Voorheen was dit FALCK Fire Academy en daarvoor RISC. Daarnaast ben ik zo'n 20 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de regio Hollands Midden bij het korps Krimpen aan de Lek en had daar de functie van bevelvoerder. Ik heb in de loop der jaren al aardig wat gespaard of verzameld wat ook maar enigszins met de brandweer te maken had. Mijn verzamelwoede is in de loop der jaren flink afgenomen. Wat er van over is, is een mega berg emblemen. Ik had de keus, ze allemaal in een doos in de kast leggen of er wat mee doen. Ik heb besloten om er wat mee te doen en deze site is het resultaat. Ze liggen nu helaas nog steeds in dozen in de kast maar.........iedereen kan er nu op deze website van genieten.

In het verleden verzamelde ik alles wat met de brandweer te maken had. Het huis werd te klein en ook mijn vriendin vond dat het wel wat minder kon. Ik heb toen besloten om alles te doneren aan een klein brandweermuseum in Nederland en alleen de emblemen en de brandweerschildjes nog maar te houden.

Dit zijn er inmiddels meer dan 1500 en dit getal groeit gestaag. Ik krijg ze van collega's en cursisten en ruil ze vaak als ik op vakantie ben met de brandweer van dat land, dorp of stad. Ze staan nog niet allemaal op de site maar daar wordt hard aan gewerkt want er gaat best wat werk en tijd in zitten.

Mijn verzamelhonger is echter nog steeds niet gestild en dat zal ook nog wel even zo blijven. Mocht je dan ook emblemen hebben waar je toch niets mee doet, ik hou me van harte aanbevolen. Neem even contact met me op voor mijn adresgegevens ook als je emblemen hebt die je wilt ruilen of er gewoon van af wil.

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. 

Heel veel kijk plezier en kom nog eens terug.